Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Kraj bude mnohem těžší soutěž, musíme pro fotbal udělat víc, burcuje trenér Česlák

03.07.2016 | OK

Před dvěma týdny oslavili fotbalisté SK Brná postup do Krajského přeboru. Poprvé v historii tak budou hrát nejvyšší krajskou soutěž, ale už nyní si uvědomují, že je čeká hodně složitá práce. "Pokud nechceme dopadnout jako Střekov či Duchcov, kteří postoupily jen na rok, tak naši hráči si musí vše nechat projít hlavami a pro fotbal udělat mnohem víc," říká v posezónním rozhovoru trenér Milan Česlák.

Pane trenére, vraťme se ještě k poslednímu zápasu proti Děčínu. Jaká byla vaše motivace, když už jste měli jistý postup?
Klukům jsem v kabině řekl, že by bylo zbytečné zápas jen odchodit. Fanoušci nás celou sezónu podporovali a chtěli jsem jim ukázat, že fotbal aspoň trochu hrát umíme. Bohužel nám to nevyšlo, když už to vypadalo, že vyrovnáme, dostali jsme třetí branku a prohráli jsme. Nedá se nic dělat.

Závěr soutěže hodně pokazilo množství červených karet. Čemu to přičítáte?

Těžko říct. Musím však konstatovat, že ty červené karty byly za neukázněnost, nedisciplinovanost. Nedostáváme červené karty za nějaké fauly, kdy bychom na poslední chvíli hasili šanci soupeře. Přičítám to neukázněnosti jednotlivých hráčů, kteří v tom figurují. Chtěl bych k tomu ještě dodat, že ty tresty, které jsme v posledních týdnech sezóny dostaly, jsou sice pěkná pálka, ale je to zasloužené, protože takto náš tým vystupovat nemůže, ať je to áčko nebo béčko. Kazí to pověst celého týmu a je to zbytečné. Za poslední tři roky se tady udělal obrovský kus práce - zázemí pro hráče, zkvalitnila se travnatá plocha, vybudoval se kádr, který tady funguje... A to, co se děje, je obrovská škoda a měli bychom to nějak vyřešit, aby k tomu v příštích sezónách nedocházelo. Je to taková černá kaňka našeho postupu.

Jistě se shodneme, že podzim vám vyšel parádně, ale co se s vámi stalo na jaře?
Podzimní část byla suprová, ta udala ráz soutěži, ukázala, kam se budeme ubírat a jaké budeme mít cíle. Měli jsme náskok na prvním místě a do jara jsme šli s tím, abychom si ho drželi a vybojovali postup. Hráče jsem ale už tehdy upozorňoval, že jaro nebude vůbec jednoduché - ať už to byly Hostovice, Křešice, tak všichni se na nás chtěli vytáhnout. Byli jsme lídrem tabulky a na lídra se chce každý vytáhnout. Měli jsme proto velké starosti i v zápasech s týmy ze spodu tabulky. Zaplaťpánbuh, že jsme uhráli vítězství ve Šluknově v předposledním kole a do zápasu proti Děčínu jsme šli už jako jistý vítěz soutěže. Ani nechci domýšlet, co by se stalo, pokud bychom ve Šluknově nevyhráli.

Na příkladu Střekova je vidět, že mezi I. A třídou a Krajským přeborem je velký výkonnostní rozdíl. Jak docílíte toho, abyste nedopadli stejně jako Střekov?
Nechci zatracovat kádr, který tady je, ale určitě bude potřeba sehnat dvě nebo tři posily, které tým oživí. V mančaftu musí být konkurence na jednotlivých postech, aby hráči věděli, že pro to, aby hráli, musí něco udělat. Musíme zlepšit tréninkovou morálku, není možné trénovat ve čtyřech nebo pěti lidech. Pokud nechceme dopadnout jako Střekov či Duchcov, kteří postoupily jen na rok, tak naši hráči si musí vše nechat projít hlavami a pro fotbal udělat mnohem víc. Krajský přebor je mnohem těžší a náročnější soutěž.

Jaký bude program letní přípravy?
Máme určitý plán, 18. července se poprvé sejdeme v Brné. S Tomášem Heřmanem jsme se domluvili, že uděláme takové minisoustředění a apelovali jsme na hráče, aby si podle toho vzali dovolené. Krajský přebor začíná o 14 dní dříve než I. A třída, takže o to bude méně času. Přibudou nám čtyři utkání, protože soupeřů bude o dva více. Jen se modlím, aby Fotbalová asociace odložila reorganizaci, kterou se chystá dělat, protože pokud by se tak nestalo, tak by z Krajského přeboru mohlo sestupovat až sedm týmů a to by byl pro nás hodně těžký oříšek uhrát to. Necháme se překvapit, já ale mančaftu věřím. Pokud se semkneme, tak poctivou prací a týmovým výkonem jsme schopni hrát střed tabulky.

 
Aktuální články
Brná dotahovala marně, branka na 4:4 v nastavení uznána nebyla

Atraktivní souboj proti Mostu nabídlo 2. kolo krajského přeboru. První poločas byl v režii hostů, kteří vstřelili dvě branky. Do druhé...

 
Brná dostala devítku v Srbicích

Ani druhý zápas na umělce v Srbicích během čtyř dnů radost fotbalistům Brné nepřinesl. V rámci 27. kola krajského přeboru tam prohráli...

 
Brná zažila hororový první poločas, na Srbice nestačila

V československém duchu oslav státního svátku se nesl duel 12. kola HET krajského přeboru. Po státní hymně se první poločas povedl na...

 
Brná hraje v sobotu opět doma, od 16:30 hostí Perštejn
 
Brná hostí v pátém kole Litoměřicko, to je poslední bez bodu
 
Brná zakončí úspěšný podzim v Modlanech, hraje se v pátek
 
Oslabená Brná nestačila na Krupku, prohrála 2:4
 
V utkání plném branek nestačilo béčko na Chuderov
 
Brná silnému Mostu vzdorovala, nakonec ale padla 1:4
 
Brná se ode dna neodrazila, těsně prohrála v Krupce
 
Utkání
Muži A | sobota 14.10.2023, 16:00
10. kolo
5:3
SK Brná - FK Litoměřicko
 
Muži A | sobota 21.10.2023, 10:15
11. kolo
2:1
FK Český Lev Neštěmice - SK Brná
 
Muži A | neděle 05.11.2023, 17:30
13. kolo
3:3
FK Ústí nad Labem - SK Brná
 
Starší žáci | neděle 15.10.2023, 10:00
8. kolo
6:6
SK Brná Ž - TJ Skorotice
 
Starší žáci | sobota 21.10.2023, 13:30
9. kolo
Svádov-Olšinky - SK Brná Ž
 
Starší žáci | neděle 05.11.2023, 10:00
11. kolo
SK Brná Ž - FK Ústí nad Labem ­- ženy
 
Soutěže



 
© 2015 2023 (eSports.cz) - SK Brná - kontakt: tom.namreh@seznam.cz  |  RSS  | #skbrna
RSS